Nieuw Voer gesprekken

Seizoen 1

Seizoen 1 is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zuid-Holland.

 

#01 – 29/04: Pepijn Schmeink van plantaardig fast food restaurant Jack Bean over zijn ondernemerslessen op weg naar lokaal plantaardig voedsel als de norm.

#02 – 27/05: Joost Wouters van The Seaweed Company over de potentie van zeewier.

#03 – 24/06: Jan Duijndam van Hoeve Biesland over kringlooplandbouw.

#04 – 30/09: Jasper ten Berge van Bij de oorsprong over microben als geheim wapen bij het sluiten van de kringloop

#05 – 28/10: Geert van der Veer van Herenboeren over hoe hij de voedseltransitie wil versnellen door burgerinitiatieven te faciliteren.

#06 – 25/11: Henk Kieft van Gaia Campus over de kwantum theorie toegepast op landbouw.

#07 – 27/01: Simone Koekkoek van Campus Almkerk over vraaggerichte en natuurinclusieve landbouw met behulp van een robot.

#08 – 24/02: Damaris Matthijsen van Economy Transformers over een nieuwe economie zonder particulier grondeigendom.

#09 – 30/03: Wim de Laat van The Protein Brewery over grootschalige eiwitproductie met schimmels in het lab

#10- 25/05: Daan Luining van Meatable over kweekvlees als alternatief voor industriële veeteelt.