Seizoen 3 is mogelijk gemaakt door onze luisteraars en de Vrienden van Nieuw Voer.

Onze luisteraars ondersteunen de podcast door middel “pay as you can” en als donateur via . Hoe werkt dat? Heel simpel, jij bepaalt hoeveel de gesprekken van Nieuw Voer voor jouw waard zijn.
 
Seizoen 3 is verder extra ondersteund door sponsoring van de Vrienden van Nieuw Voer

Wil je ook de gesprekken mogelijk maken als Vriend van Nieuw Voer? Ondersteun ons als donateur via Petje.af, pay as you can of neem deel als bedrijfssponsor. Zo kunnen we met elkaar onafhankelijke content maken over en voor pioniers in de landbouwtransitie.
 
 

 

————————————————

Seizoen 2 is mogelijk gemaakt door onze luisteraars en de Vrienden van Nieuw Voer.

Onze luisteraars ondersteunen de podcast door middel “pay as you can“. Hoe werkt dat? Heel simpel, jij bepaalt hoeveel het gesprek voor jouw waard is via deze link. Dankzij deze ondersteuning heeft Nieuw Voer extra gesprekken kunnen opnemen. En Seizoen 2 is verder extra ondersteund door de Vrienden van Nieuw Voer, Priva, Greenport WestHolland, Rechtstreeks en Gemeente Rotterdam.

#19 Maarten van Schijndel van Waterschap de Dommel over de andere kijk op water en wat we daarvan kunnen leren voor de dagelijkse prakijk.

#18 Bert Mulder en Thomas Uljee van Tomasu over de reis om een regeneratieve sojasaus te maken op Hollandse bodem

#17 Maarten Casteleijn van Royal Brinkman over de toepassingen van biologische oplossingen in de glastuinbouw.

#16 Q&A Pius Floris voor een extra Q&A en meer verdieping na het eerste gesprek.

#15 Pius Floris van Plant Health Cure over het belang van schimmels in de bodem.

#14 Cornelis Mosselman van Vooruitboeren over de transitie naar regeneratieve strokenteelt.

#13 Sander Hazewinkel van Lgem over de teelt van microalgen en hun plek in de eiwittransitie.

#12 Remco Mensinck van Biodupro over de mogelijkheden die meelwormen bieden binnen en buiten de landbouw.

#11 Michael Wilde van Bionext over de impact van de Farm2Fork strategie voor de Nederlandse landbouw.

————————————————

Seizoen 1 is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Zuid-Holland.

#10 Daan Luining van Meatable over kweekvlees als alternatief voor industriële veeteelt.

#09 Wim de Laat van The Protein Brewery over grootschalige eiwitproductie met schimmels in het lab

#08 Damaris Matthijsen van Economy Transformers over een nieuwe economie zonder particulier grondeigendom.

#07 Simone Koekkoek van Campus Almkerk over vraaggerichte en natuurinclusieve landbouw met behulp van een robot.

#06 Henk Kieft van Gaia Campus over de kwantum theorie toegepast op landbouw.

#05 Geert van der Veer van Herenboeren over hoe hij de voedseltransitie wil versnellen door burgerinitiatieven te faciliteren.

#04 Jasper ten Berge van Bij de oorsprong over microben als geheim wapen bij het sluiten van de kringloop.

#03 Jan Duijndam van Hoeve Biesland over kringlooplandbouw.

#02  Joost Wouters van The Seaweed Company over de potentie van zeewier.

#01 Pepijn Schmeink van plantaardig fast food restaurant Jack Bean over zijn ondernemerslessen op weg naar lokaal plantaardig voedsel als de norm.