Achtergrond

Nieuw Voer is ontsproten uit de behoefte van Alexander om een plek creëren waar de individuele deelsystemen van de landbouwtransitie in perspectief geplaatst worden binnen het grote landbouwsysteem. En waar nieuwe verbindende inzichten en onverwachte kruisbestuivingen de ruimte krijgen. Alexander ziet dat de landbouw staat voor een grote opgave om de wereldbevolking voeden, biodiversiteit terug te brengen en onze bodems herstellen. En parallel daaraan ook een op biologische grondstof gebaseerde kringloop economie, de biobased circulaire economie, tot volwassendom te laten komen.

Ons landbouwsysteem ondergaat grote transities die zich afspeelt in verschillende deelgebieden:

  • Van gangbaar naar regeneratieve landbouw
  • Van lineair naar kringlooplandbouw
  • De bewustwording over belang van Voedsel(transitie)
  • De verschuiving naar niet dierlijke eiwit(transitie)
  • Directe verkoopkanalen van de landbouwer (Korte Ketens)
  • Uitbreiding beschikbaarheid van Biobased grondstoffen
  • Eerlijke en betere verdien- en financieringsmodellen voor de landbouwer
  • om een aantal te noemen

Met Nieuw Voer bewegen we ons horizontaal door de verschillende verticale deelgebieden om de onderlinge verbanden te ontdekken in het groter systeem. De inzichten van de ondernemer staan centraal en de kruisbestuiving naar de andere deelgebieden.

Alexander Prinsen

Alexander is de host en medeoprichter van Nieuw Voer. Hij is een systeemdenker die intuïtief en integraal denkt. Hij kijkt vanuit diverse disciplines met een frisse blik naar business modellen. Alexander legt daarbij feilloos de pijnpunten bloot en ziet nieuwe kansen om business modellen kloppend, circulair en winstgevend te maken.Ben je benieuwd wat Alexander nog meer doet? Bekijk dan zijn Linkedin profiel of website voor informatie over lezingen, consultancy, systeemverandering en onderzoek

Eregalerij

Nieuw Voer is in 2019 ontstaan door de behoefte van Alexander Prinsen en Patrick Kaashoek voor een plek in Rotterdam om het gesprek over de landbouwtransitie te kunnen voeren.

Patrick Kaashoek

Patrick is mede-initiator van het eerste uur en co-host tijdens het eerste Nieuw Voer seizoen. Patrick is als holistische generalist gespecialiseerd in verandertrajecten, waar hij als facilitator instaat is onderwerpen vanuit verschillende hoeken te belichten. In zijn huidige rol als kwartiermaker bij de Zuid-Hollandse VoedselFamilies jaagt hij integrale vraagstukken binnen de voedseltransitie aan. Wil je meer weten over Patrick, zie ook zijn Linkedin profiel of website.

Contactgegevens Nieuw Voer

Nieuw Voer is een handelsnaam van Scope Matters ( NL001937154B79 ) en is statutair gevestigd te Rotterdam (Dr de Visserstraat 20B02, 3038TS) geregistreerd bij de Kamer van Koophandel 56796218. Wat we doen met je data kan je hier vinden

Wij zijn bereikbaar via e-mail: .