NV41 Kees Scheepens

Een gesprek met “varkensfluisteraar” en dierenarts Kees Scheepens over hoe varkens zijn leven hebben beïnvloed. Als 19de generatie landbouwer zet Kees de traditie voort als varkens en rundvee houder. Kees besloot zijn varkens weer varken te laten zijn. En dat betekend dat ze het gehele jaar lekker buiten lopen en lekker hun ding doen. Hij besloten voor ze een varkens toilet te ontwikkelen. En inmiddels ook de eerste demo de PigSter stal het leven ziet waarin het gedrag van de varken centraal staat. We zijn vergeten hoezeer varkens dichtbij de mens staat en welke nuttige functies zij hebben. Kees ziet dat we als mens ontaard zijn en de rol van gezonde voeding wordt steeds duidelijk. En dat dierenwelzijn een reflectie is hoe wij verhouden naar onszelf en naar andere dieren.

————————–
Deze podcast kent geen betaalmuur, wel vragen we je of je een vrijwillige bijdrage kunt doen om het maken van de podcast te financieren. ⁠⁠⁠⁠Daarvoor zijn deze links beschikbaar⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠. Hartelijk dank alvast voor wat je kan doen.
– ⁠⁠⁠via de Nieuw Voer website
– ⁠⁠⁠Via petjeaf.com community

————————–

Kees deelt met ons zijn inzichten over de bijzondere eigenschappen van varkens. Zo kunnen varkens meer geuren ruiken dan honden en doordat ze zo nieuwsgierig zijn woelen ze de grond om opzoek naar nieuwe geuren. Ze hebben geurklieren in hun benen zitten waarmee ze zichzelf en andere kunnen ruiken. En varkens blijken enorme praters te zijn. Inmiddels is hij betrokken bij Caring Farmers om de transitie te versnellen.

————————–
Nieuw voer is een podcast van Alexander Prinsen waarin hij opzoek gaat naar de transitie in de landbouw. In het dagelijks leven adviseert hij ondernemers anders te kijken naar de realiteit en innovatie met als doel betere verdienmodellen te realiseren die toekomstbestendig zijn. Meer weten kijk op www.scopematters.com