28 september: Michaël Wilde

Michaël Wilde over de uitdagende spelregels van ons nieuwe landbouwsysteem

Op 28 september trappen we het tweede seizoen van Nieuw Voer af met Michaël Wilde. Na 12 jaar bij Eosta staat hij sinds 2019 aan het roer van Bionext. Een ketenorganisatie in de biologische sector. Samen met Michaël duiken we dieper in de From farm to fork strategie. Het nieuwe voedselsysteem van de Europese Unie gericht op gezondheid en duurzaamheid. Ondertussen is Nederland druk bezig met het vertalen hiervan naar de praktijk

Met Michaël verkennen we de uiteenlopende implicaties van dit nieuwe voedsel- en landbouwsysteem voor boeren en andere systeemspelers in de voedseltransitie. Wat voor invloed heeft deze verandering op wet- en regelgeving rond bijvoorbeeld gewasbestrijding, de stikstofproblematiek en kringlooplandbouw? Hoe moet het onderwijscurriculum aangepast worden om de boeren van de toekomst op te leiden? En welke ervaringen hebben de pioniers in binnen- en buitenland?

Wil je een toelichting op de From farm to fork spelregels? Zorg dan dat je maandag 28 september bij Nieuw Voer in de zaal zit en je bij laat praten!

Je bent van harte welkom bij Nieuw Voer #11 op 28 september 2020 van 19:30-22:00 in Rotterdam.

Ben je erbij? Meld je aan via info(at)nieuwvoer.nl.
Terugkijken of -luisteren? De podcast en beeldopname staan begin oktober online.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

Wil je ons benaderen met een vraag, deze kan je hier achterlaten

Sending

©2019 - 2020 Nieuw Voer

Log in with your credentials

Forgot your details?