NV #14 – Cornelis Mosselman

We beginnen het nieuwe jaar met Cornelis Mosselman van akkerbouwbedrijf BI-JOVRIA. Op maandagavond 25 januari praten we met Cornelis over zijn omslag naar strokenteelt. Een nieuwe vorm van biologische landbouw.

Misschien heb je Cornelis zijn vlogs wel eens bekeken. Zijn akker is een lust voor het oog. Er is een rijk bodemleven en er zijn volop nuttige insecten. Dat krijgt hij voor elkaar door strokenteelt te beoefenen. Biologische wisselteelt, in stroken van 3.20 meter met vaste rijpaden. Voor Cornelis een belangrijke manier om tot een rijke oogst te komen. In samenwerking met de natuur. De omslag van reguliere naar biologische landbouw had best wat voeten in de aarde.

Hoe ziet zo’n transitie eruit? Wat waren Cornelis zijn beweegreden, ervaringen en inzichten? En wat is zijn visie op de Farm to Fork Strategy? Op 25 januari van 20:00-21:00 beantwoordt Cornelis al onze vragen via Zoom.

Ben je erbij? Meld je aan via info(at)nieuwvoer.nl. Terugkijken of -luisteren? De podcast en beeldopname staan begin februari online.